27 Ekim 2011 Perşembe

Son Onurlu Lider; Muammer Kaddafi

Öncelikle Muammer Muhammad Abu Minyar el-Kaddafi kimdir ? Bunu açıklayalım; 7 Haziran 1942 de  Sirte de doğmuş  ve  20 Ekim 2011 de  Sirte de ölmüştür.. 1969 yılında yapmış olduğu darbe sonucu iktidara gelip, 1970'den 1972'ye kadar Libya başbakanlığı, 1972'den 1979'a kadar ise Libya devlet başkanlığı görevini yürütmüş olan Muammer Kaddafi, 1979-2011 yılları arasında Libya Arap Halk Sosyalist Cemahiriyesi'nin Kardeşçe Lideri ve Bir Eylül Büyük Devriminin Rehberi unvanını kullanarak,toplam 42 yıl boyunca Libya'yı yönetmiştir. Her ne kadar dünya kamuoyu tarafından bir diktatör olarak görülmüş olsa da Kaddafi bunu reddetmekte ve kendisinin Libya halkı için sadece bir rehber ve yol gösterici olduğunu söylemekteydi. 2011 Libya İç Savaşı sonucunda Kaddafi rejimi devril(til)di ve linç edilerek öldürüldü. İktidarı zamanında Libya büyük bir gelişim göstererek mimari, ekonomik, siyasi, spor gibi faaliyetlerde en fazla gücüne ulaşmış ve istikrarlı bir şekilde devam etmişti.1963 yılında Libya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Tarih Bölümü'nü bitirdi. Daha sonra Bingazi'deki Askeri Akademi'ye girdi. Mezun olduktan sonra İngiltere'ye giderek askeri alanda uzmanlık eğitimi gördü (1966). 1956'da Arap milliyetçiliğinden etkilenerek antisiyonist hareketlere katıldı. Okul arkadaşlarıyla birlikte, ileride Özgür Subaylar Hareketi adını alacak gizli bir örgüt kurdu (1959). 1969'da yüzbaşılığa yükselen Kaddafi, bu gizli örgüte dayanarak, o sırada kaplıca tedavisi görmek üzere Türkiye'de bulunan Kral I. İdris'e karşı darbe yaptı (1 Eylül 1969). Albay rütbesi alarak silahlı kuvvetler komutanı oldu. Devrim Komuta Konseyi adına denetimi ele geçirip anayasal kuruluşları feshetti. İslam ilkelerine dayanan İslamî Sosyalizm kuracağını açıkladı. Arap birliği için çalışacağını, bağımsız ülkelerle birlikte ırkçılığa, sömürgeciliğe ve toplumsal baskıya karşı çıkacağını söyledi. Peki başta Türk basını olmak üzere dünya basınının bu ÖCÜ ilan ettiği adamın başka ne gibi icraatları olmuştur birlikte bakalım;
KADDAFİ;
Kıbrıs barış harekatında Amerika'ya kafa tutarak, Türkiye'ye yardım etmiştir.
1970`lerdeki petrol krizi sırasında Türkiye`ye ucuz petrol veren tek lider olmuştur.
Amerikan ambargosunu yararak, Türk silahlı kuvvetleri'ne 25 tonluk roket ve 4 uçak dolusu askeri mühimmat hibe etmiştir, Türkiye'ye gönderilecek malzemelerin uçaklara yüklenmesinde bizzat yardım edip ve sırtında uçaklara malzeme taşımıştır.
Amerika ve İngiltere'nin Libya'daki tüm askeri üslerini kapatmıştır.
Bütün yabancı bankaları ve petrol işletmelerini kamulaştırmıştır.
Eski sömürgeleri olan İtalya'nın karşısına göğsünde Ömer Muhtar fotoğraflarıyla çıkmıştır.

İşte o fotoğraf

 Ülkesi üzerinde kirli oyunlar oynanırken halkının karşısına çıkıp şu sözleri söylemiştir;
Bu meydanda toplanan halkımı selamlıyorum. Burada toplanarak hakikati, gerçeği gösteriyorsunuz.

Bütün tepkilerinizi bu meydanda toplanarak gösteriyorsunuz, hepinizi selamlıyorum.


Birtakım güçler Libya'ya ilişkin yanlış bir imaj çizmeye çalıştı. Dediler ki, "Libya'ya bakın, sömürgecilik istiyor, kanunsuzluğun peşinde" dediler.


Devrim demek, fedakarlık demektir. Bu ülkeyi yönetmek bizim işimiz. Şimdiye kadar Libya’nın aşiretleri olarak burada toplananlar tek bir sesle düşüncelerini ifade ettiler.


Bizler, devrimin çocukları olarak daha üst bir konumdayız. Libya, tüm dünyaya öncülük yapmaya devam edecek.


Kan dökmüş şehitlerimiz gibi pes etmeyeceğiz ve bu topraklardan ayrılmayacağız. Atalarımızın mezarları, Müslüman savaşçıların türbeleri bu topraklarda.


Ben, Libyalılara zafer kazandıran bedevi bir savaşçıyım. Muammer Kaddafi, direniştir, zaferdir, devrim demektir. Bu dünya üzerindeki en büyük gücün vermiş olduğu bir tavizdir. Muammer Kaddafi gibi birini durdurmak zordur.


Geçmişte bombalanan yerler vardı, ABD uçaklarının saldırısına uğrayan yerler vardı. Ama biz meydan okuduk, bu bir zaferdir. Libya halkı pes etmeyecek, Libya asla pes etmeyecek. Afrika ve Arap ulusları asla pes etmeyecek. Buradayız dedik ve burada olmaya direnmeye devam edeceğiz.


16-17 yaşındaki gençler suçlu değil. Çünkü manipüle ediliyorlar. Tunus’tan bazı kişiler tarafından manipüle ediliyorlar. Bu nedenle de Tunus’ta olanları manipüle ediyorlar. Ama bunlar küçük bir grup.


Bu süreçte de işgal güçleri etkilerini ortadan çekmezler, bahsetmiş olduğum mücadele devam edecektir.


Rejimi Libya halkına hediye ettik. Sadece onlar için endişe ettik. Bütün ticari unsurlar, ticari kuruluşların hepsi Libya halkı içindi.


Savunma dışında herhangi bir rolümüz yok. Çok geniş bir mücadele alanımız vardı. Bu noktalarda bütün sömürge unsurlarına karşı mücadele ederken sadece sizleri düşündük.


Her zaman sizlere petrol konusunda çıkar peşinden koşanlar bazı şeyler talep ettiler ama biz sizin çıkarlarınızı koruduk ve hayır dedik.


Libya halkına seslenmek istiyorum. Yeni belediye unsurları oluşabilir. Sivil yapılanma oluşabilir. Devrim günü burada olanlar şimdi nerede? Devrim mücadelesi verenler nerede?


Şimdi bu eylemleri yapanlar Bingazi halkı olamaz. Oradaki insanlar siz olamazsınız. Halk için mücadele verdik
.


Evlerinizden çıkın ve bu zaferin peşinden koşun. Çocuklarınızı kandırıyorlar, manipüle ediyorlar. Neden çocuklarınız ölsün? Neden Libya yakılıp yıkılsın? Neden çocuklarınız hayatlarını kaybetsin, neden bu çetelerden korkuyorsunuz?
Yarından itibaren polis, ordu güvenliği sağlayacak. Henüz güç kullanmadık ama gerekirse kullanırız.
Bu şekilde devam etmemeli. Bütün hizmetler kesintiye uğradı. 1952’nin karanlığına mı dönelim. Sizin çocuklarınız gelip bombalar ve kurşunlarla bu şehri yok etmeye çalışıyor.
Sivil havacılık sekteye uğradı. Uçaklar bin gaziye inemedi, gemiler limanlara ulaşamadı. Kent yok edilmeye çalışıldı. Şimdi hepinizin evlerinizden dışarı çıkın. ABD’nin kölesi mi olmak istiyorsunuz? Onlara karşı sokaklara çıkın.
Sizlere belli kanunları ifade etmek istiyorum. Ceza hükümlerini ifade eden kanunlar. Herhangi bir Arap vatandaşı casusluk suçu işleyen ve kaos yaratanların cezası ölümdür. Ülkesine ihanet edenlerin cezası da aynı şekilde. Yabancı unsurlarla işbirliği yapanlar infaz edilir. Yasa dışı silah kullananlar ve askere karşı silah kullananların cezası da aynıdır. Bizler gençleri suçlamıyoruz. Yakalandıklarında elbette af dileyecekler ve bu kez de geç olacak.
Bu çaba içerisinde güç kullanan kişiler karşısında cezanın ne olduğunu söyledim. Ölüm cezası. Yine cezadan okuyorum. Şu çağrıda bulunuyorum. Buradaki maddeler açık bu yüzden lütfen sakin olun. Aynı şekilde, mermi kullanılması emri vermedim. Devlet yetkililerine karşı kullanılacak herhangi bir gücün cezası ölümdür. Ölüme neden olan bütün hareketlerin cezası ölümdür. İç savaşa yol açacak uygulamalar yapanların cezasını ifade ediyorum.
Somali gibi mi olmak istiyorsunuz? İç savaş yaşandı. Yabancı ülkeler müdahale etti. Orası gibi mi olacaksınız. Bu yola girenlerin cezası ağır olacak. Bu ulusun birliğiyle oynamaktır.
Bizler baskıların altında kalmayacağız ve ayrılmayacağız. Başka örnekler de var. Bazı çöküş hikayeleri. Batı'nın buralarda ses çıkarmadığını gördük.

Felluce’yi, dümdüz etti. Havadan saldırı gerçekleşti o dönemde. Kimse bu yapılanları eleştirmedi. Ancak kent yok edildi. Düğün törenlerine saldırılar oldu. Bu törenleri yasa dışı gösterdiler. Bu şekilde terörizmi, El Kaide’yi yok edebiliriz dediler. Kimse İsrailleri eleştirmedi. Tanklar kentlere girdi. Burası Felluce değil. aynı çeteler şimdi buradalar ve bin gaziyi yok etmek istiyorlar.

Yarından itibaren tüm gençler, komiteler oluşturun, yerel güvenliğin sağlanması için. Güvenlik isteyenler kollarına yeşil bantlar takacaklar. Şimdi üzerimize geliyorlar. Milli güvenlik güçleri geri gelene kadar, aşiretlerinize geri dönün.
Güvenlik aşiretlerden gelecek yardımlarla sağlanacak. Ancak bunları yabancı ajanların kullandığı gençler yapmayacak. Ancak isterlerse bu gençlere de yardım etmek ve tekrar topluma kazandırmak isteriz. Bütün vatandaşlar yollara çıkıp, devrimi savunmalı.
Ben halkın devrimimin lideriyim. Devrimi sağlayan unsurlar, halkın çıkarını sağlıyor. Yarından itibaren bana katılanlar sokaklara çıksın.

Değerlerimi savunma açısından yarından itibaren süreci başlatıyoruz. Şu anda insanlar cehennem hayatı yaşıyor. Bu akşam itibaren süreç ve bahsettiğim çabalar başlamalı. İnanıyorum ki yarından itibaren yerel yönetimler oluşacak, halkın istekleri ifade edilecek. Bütün sorunlar sivil yaklaşım ile gündeme gelecek. Yeni yasalar, yol gösterici unsurlar halkın yönetimini ortaya koyacak. Ben Libya halkı için istiyorum. Benim bir şeyim yok. Kaynaklarımızın korunması için istiyorum

 . . .

Büyük lider,bir kabile ülkesi olan Libya'yı geliştirmek, kalkındırmak için çok uğraştı.
Onca müteahhit Libya'da yıllarca ne yaptı zannediyorsunuz.Batı'ya düşman gibi davranıyordu ama halkına değil.Bugün onu öldürtenler, dün çadırını saraylarının bahçesine kurduruyorlardı.Sarkozy çadırına gidip önünde eğiliyordu.İngiliz başbakanları da öyle.Berlusconi'ye "bunga bunga"yı öğreten, beraber bunga bunga yapan da oydu.Sonra birden düşman ilan ettiler adamı.Ve Libya içinde buldukları bir grup muhalifi kullanarak, aralarına kendi lejyonerlerini sokarak ülkede olmayan bir isyan çıkardılar.Hiç yanılmayın. Libya'daki bir halk ayaklanması falan değildi. Arap Baharı falan da değildi.Dışarıdan bir parmakla Kaddafi'nin altı oyuldu. Bu oyanlar içinde ne yazık ki Türkiye'de vardı.Dün Kaddafi'nin çadırında eğilenler, Kaddafi'yi devirmek için Libya'daki birkaç aşireti örgütlediler. Sonunda adamı sokaklarda paralattılar.Bu Libya için büyük bir utançtır.Batılı sömürgecilerin çıkarları doğrultusunda hareket edip kendi vatandaşlarını bir sokak köpeği gibi öldürdüler.Batılılar her zaman ki yaptıkları şeyi yaptılar.Öldürdüler,masum insanları birbirlerine kırdırttılar.Peki bu Türkiye'nin onca iyiliğe rağmen yaptığına ne denilir? Bunun sorumluları hep bu lekeyle yaşayacaklardır.İşte Kaddafi'nin Türkiye ye bıraktığı mektup;

Savaş gemilerini tüm ülkelerden önce tepemize yollayan sevgili Türkiye

Abd uşakları üklemizde kargaşa yaratıp binlerce insanımızı öldürdüğünde bu uşaklara silah, muhimmat ve para desteğinde bulunan Türkiye

Siyasi karalamalar yapılırken gıkı çıkmamayan üzerine hakkımızda karalama yapan aziz Türkiye

Irak halkının başına gelenlerin Libya halkınında başına geleceğini bilen işbirlikçi Türkiye

Müslümanım diyerek haçlı ordusuyla birlikte halkımızı katleden Türkiye

Abd ye ayak takımlıgı yapan namuslu Türkiye

Petrolümüze, vatanımıza, namusumuza göz diken teröristlerle birlikte hareket eden şerefli Türkiye

6 aydan bu yana 20 binden fazla insanımızın öldürülmesine destek veren delikanlı Türkiye

sessizliğiniz şuçlulugunuzu AKlamaz, Hiç bir hainlik bedelsiz kalmaz sevgili Türkiye

kıbrıs savaşında tek destekçiniz olan beni ve ülkemi sırtımızdan vurdugunuz için

Kardeş tutumunuz için teşekkür ediyor aynı hainlikleri, acıyı ve göz yaşını yaşamamanızı diliyorum canım Türkiye...


_..._

Ayrıca,Eylül 2009'da Kaddafi BM Genel Kurulu'ndaki ilk konuşması için ilk kez ABD'ye gitti. 15 dakika konuşması gerekiyordu, ama 1,5 saati aştı. BM Sözleşmesini yırttı, Güvenlik Konseyi'ni El Kaide benzeri bir terörist grup olmakla suçladı ve daha önceki sömürgeci yönetimlerin Afrika ülkelerine 7,7 trilyon dolar tazminat ödemesini istedi.2009 Yılında Afrika Birliğine başkan seçildi.Kendi ülkesinde de İngilizce'yi yasakladı. İşte bu adam kendi halkı tarafından linç ederek öldürtüldü.Yazıklar olsun bu oyuna gelen libya halkına ve onun destekçilerine.

Peki bu sözde ZALİM LİDER'in zamanında libya nasıldı?
Libya yurttaşlarına kredi sıfır faizle verilir.
-Öğrencilere yaptıkları tahsile göre ortalama ücret ödenir.
-İşsizlere iş bulana kadar tam ücret ödenir .
-Evlenen çiftlere bedelsiz olarak konut verilir.
-Yurt dışında tahsil yapanlara 2500 Euro harçlık yanında, barınmak ve araç yardımı yapılır.
-Ülkede otomobiller fabrika maliyetine satılır.
-Libya’nın kimseye tek sent kredi borcu yoktur.
-Eğitim, tahsil ve sağlık hizmetleri tüm yurttaşlara bedelsizdir.
-Nüfusun yüzde 25’i yüksek tahsillidir.
-Son bombalama olaylarına kadar sokaklarda evsiz veya dilenci bulunmamaktaydı.
-Bir somun ekmek fiyatı sadece 15 centtir.
ABD ve diğer kapitalist Ülkelerin Libya’yı sevmemelerine şaşmamak gerek. Kaddafi IMF veya Dünya Bankası kredisi kullanmadı.

...


Son Onurlu Lider Kaddafi'nin ruhuna el fatiha...




Not:Bu yazı internetteki haber sitelerinden ve doğruluğu emin olunan haberlerden derlenerek yazılmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder